Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Jak se operuje robotem, zjistí lidé během nákupů. Nemocnice AGEL Nový Jičín představí v obchodních centrech robotický systém da Vinci

5.5.2022

: Unikátní možnost vyzkoušet si robotickou operaci bude mít v příštím týdnu široká veřejnost v Ostravě a Novém Jičíně. Nemocnice AGEL Nový Jičín u příležitosti Českého dne proti rakovině (11. květen) připravila interaktivní výstavu s přednáškami s názvem Robotem proti rakovině?. Akce se uskuteční 10. a 11. května v Obchodním centru Forum Nová Karolina a v následujících dalších dvou dnech se pestrý program přesune do Obchodního centra Tabačka v Novém Jičíně. Právě ve zdejší nemocnici specialisté již 13 let operují na špičkovém robotickém systému Da Vinci a zároveň se do Nového Jičína jezdí edukovat v provádění robotických operací lékaři z nejrůznějších koutů Evropy.

Nemocnice AGEL Nový Jičín ve spolupráci s dodavatelem robotických systému přemění část obchodního centra na operační sál, kdy se operatérem může stát každý příchozí. Osvětová akce má za úkol nejen upozornit na rizika spojená s rakovinou, ale také přiblížit špičkovou péči, která pomáhá v boji se zákeřným onemocněním. „Robotem se operují nejčastěji kolorektální karcinomy, gynekologické zhoubné nádory,nádory prostaty, ledvin a močového měchýře, nádory v ORL oblasti” objasňuje MUDr. Jakub Fejfar, předseda představenstva Nemocnice AGEL Nový Jičín.

Vyzkoušet špičkový chirurgický robotický systém da Vinci Xi, se kterým šetrně operují lékaři nejen onkologické pacienty, může veřejnost 10. a 11. května v OC Forum Nová Karolina (v 1. patře u prodejen Gant a Calvin Klein Jeans) po oba dny od 9:00 do 17:00 hodin. Součástí pondělního osvětového programu bude navíc doprovodný program s několika zajímavými prezentacemi zdravotních sestřiček týkajících se nejen operativy, ale celkové péče především o onkologické pacienty (16:00 - 17:00), v úterý pak budou ve stejný čas o rakovině, její léčbě i prevenci hovořit zkušení lékaři.

Ve středu a ve čtvrtek se pak akce Robotem proti rakovině? přesune do OC Tabačka v Novém Jičíně, obdobný doprovodný program zdravotních sestřiček bude k vidění 12. května od 12:00 do 17:00 hodin, prezentace lékařů pak dostanou prostor ve čtvrtek 13. května od 9:00 do 12:00 hodin.

V obou městech se veřejnost může těšit na mnoho zajímavých informací, zároveň bude možné si vyzkoušet řadu věcí, které jsou běžně přístupné jen odborníkům na náročnou robotickou operativu. „V praxi vypadá práce s robotem tak, že lékař neprovádí úkony přímo u pacienta, ale sedí opodál u ovládací konzoly a pomocí joysticků, napodobujících pohyb lidské ruky, a pedálů ovládá čtyři ramena robotického systému, díky čemuž může provádět jemný a precizní pohyb v omezeném prostředí operačního pole v těle pacienta,” přibližuje jednu z mnoha zajímavostí MUDr. Fejfar. Nemocnice AGEL Nový Jičín disponuje již 4. generaci robotického systému da Vinci Xi v hodnotě 60 milionů korun a její chirurgové, urologové a gynekologové s ním operovali už přes 1 800 pacient

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: