Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Chirurgové Nemocnice AGEL Nový Jičín a. s. se podíleli na přípravě mezinárodního kongresu

24.6.2022

Kongres evropského významu, tak je možné charakterizovat odbornou akci, která se konala ve dnech 5.-6.května 2022 v překrásném prostředí rekonstruovaného Pálfyho zámku v Pezinku. Dlouholetá příprava se vyplatila a cíl kongresu, sdílet klinickou zkušenost z různých odborností pod jednou střechou, byl naplněn. Kromě chirurgů se akce zúčastnili významní představitelé jiných odborností jako onkologie, patologie ale i gastroenterologie – prof. Bohumil Melichar, prof. Aleš Ryška, doc. Ilja Tachecí, doc. Ondřej Urban.

Na přípravě tohoto kongresu se významně podílela novojičínská chirurgie. Prof. MUDr. Alexander Ferko, byl prezidentem kongresu, prim. MUDr. Matej Škrovina, Ph.D. FEARS byl členem vědeckého výboru kongresu, MUDr. Michal Dosoudil byl členem organizačního výboru a významně přispěl k hladkému průběhu kongresu.

Samozřejmě, že není možné opomenout aktivní vystoupení prof. Ferka, prim. Škroviny, MUDr. Vladimíra Benčúrika, ale i mladších kolegů, MUDr. Michala Dosoudila a MUDr. Jurije Patije. V této souvislosti, je asi vhodné upozornit, že jednacím jazykem kongresu byla angličtina a že kongresu se zúčastnilo několik významných osobností evropské chirurgie jako prof. Bjorn Edwin z Osla, Prof. Dejan Ignatjovič z Osla, prof. Uwe Wittel z Freiburgu, prof. Aldrighetti z Milána, prof. Parvaiz z Lisabonu, prof. Joep Knol z Gentu, prof. Ivanecz z Mariboru.

Ohlasy na kongres byli velmi povzbudivé a vyjádřili očekávání, že se znovu setkáme za rok na dalším ročníku kongresu.

prof. MUDr. Alexander Ferko, CSc.
Hradec Králové

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: