Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Klimatizované pokoje pro děti i moderní zázemí pro rodiče. Zrekonstruovaný dětský pavilon Nemocnice AGEL Nový Jičín je komfortnější, bezpečnější a energeticky úspornější

17.10.2022

Nemocnice AGEL Nový Jičín dnes otevřela zrekonstruovaný pavilon dětského oddělení. Snazší a bezpečnější pobyt pro děti nejen díky bezbariérovým úpravám, komfortní klimatizované pokoje, energeticky úspornější provoz či rozšířené zázemí pro rodiče. To jsou hlavní pozitiva půl roku trvající modernizace za 18 milionů korun, která přináší větší komfort malým pacientům, rodičům i zdravotníkům.

Komplexní rekonstrukce tak zahrnovala bezbariérové úpravy pavilonu, od vstupu až na pokoje, což ocení nejen handicapované děti, ale i personál a rodiče. Dále došlo k výměně veškeré elektroinstalace včetně úsporných LED svítidel, vypínačů a zásuvek, dále pak výměně vodovodních a odpadních rozvodů, k instalaci nových rozvodů zdravotechniky, včetně umyvadel a dřezů, či pokládce zcela nových podlahových krytin PVC. Stále více žádaných energetických úspor bylo navíc dosaženo díky zateplení střešního pláště. Příjemných změn doznalo rovněž okolí vstupu do pavilonu. Zde díky zahradním úpravám bude pohyb v areálu nejen příjemnější pro oko, ale zejména výrazně bezpečnější, neboť zcela nový chodník značně omezí riziko střetu chodců s automobily.

Významný posun v komfortu během letních hospitalizací přinesou nově instalované klimatizace na všech dětských pokojích. Lepší péči pak umožní nově instalované systémy telemetrie (pro měření a přenos dat). Snadnější a bezpečnější bude rovněž přivolání personálu díky telefonům na všech pokojích, z nichž deset umožňuje přímo pobyt rodiče či osoby blízké. „Také v rámci dětské jednotky intenzivní péče bylo nově zřízeno v těsné blízkosti zázemí se 3 lůžky pro rodiče hospitalizovaných dětí. Zdravotníkům usnadní práci automatické otevírání dveří a bezpečnost všech zvýší videotelefon na vstupu, stejně tak jako zřízení izolačního pokoje na dětské jednotce intenzivní péče, jehož potřebu si vynutila i zkušenost s pandemií onemocnění Covid-19,“ vysvětluje MUDr. Michaela Syrovátková, primářka dětského a novorozeneckého oddělení Nemocnice AGEL Nový Jičín.

Náklady na šestiměsíční rekonstrukci dětského pavilonu dosáhly osmnáct milionů korun. Úhrada proběhla jednak z nájemného, dle provozní smlouvy s Moravskoslezským krajem, ale také z vlastního rozpočtu nemocnice, která pořídila například nový nábytek, telemetrii a pro hospitalizované děti klimatizace na všechny pokoje a další vybavení.

V souvislosti se vzrůstajícím zájmem rodiček o novojičínskou porodnici, byly rovněž navýšeny kapacity pro následnou péči o děti na kojeneckém oddělení. V naší nemocnici je pro rodiče nespornou výhodou neustálá přítomnost dětských specialistů (dětský alergolog, dětský kardiolog, dětský neurolog, dětský pneumolog, dětský nefrolog, endokrinolog a diabetolog, dále máme zřízenou dětskou obezitologickou ambulanci), širokého následného komplementu specialistů (nepřetržitý provoz ORL, chirurgie, radiologie, gynekologie a urologie), samozřejmostí je nepřetržitý provoz laboratoří.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: