Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Včasné odhalení je u rakoviny stěžejní. Na preventivní vyšetření v Nemocnici AGEL Nový Jičín přispívají pojišťovny až 3000 korun

31.10.2022

Rakovina je v české populaci stále častější a dnes dokonce každý třetí Čech v průběhu života rakovinou onemocní. Ve čtvrtině případů přitom pacienti bohužel této nemoci podlehnou. Faktorem, který šance na uzdravení dramaticky zvyšuje, a mnohdy o přežití přímo rozhoduje, je přitom včasný záchyt. Právě na něj se proto aktuálně soustředí Nemocnice AGEL Nový Jičín, která nabízí zájemcům balíčky preventivních vyšetření a na prevenci apeluje i kampaní na sociálních sítích.

CHCI

VOUCHER / SE OBJEDNAT / VÍCE INFORMACÍ

„Včasný záchyt je u onkologických onemocnění opravdu zcela zásadní a dramaticky ovlivňuje šance na uzdravení. Mnozí lidé ale dnes mají tendence své zdravotní problémy podceňovat, přehlížet nebo přecházet. Nejen pro ně, ale v podstatě pro všechny, kteří jednoduše chtějí být ohledně svého zdraví klidní, máme připraveny specializované balíčky preventivních onkologických vyšetření,“ prozrazuje MUDr. Lukáš Chlachula, náměstek lékařské péče a onkolog v Nemocnici AGEL Nový Jičín.

Základ specializované prohlídky tvoří komplexní pohovor a následně fyzikální vyšetření onkologickým specialistou s důrazem na anamnestická data klienta, rizika vyplývající z případných dalších onemocnění klienta, jeho životního stylu a životosprávy, či výskytu onkologických onemocnění v rodině. Fyzikální vyšetření zahrnují vyšetření kůže, poslech plic a srdce, prohmat břicha, vyšetření lymfatických uzlin, vyšetření konečníku s doplněním EKG, měření krevního tlaku, pulzu, body mass indexu a obvodu pasu. Dále pak nechybí odběr a vyšetření krve, moči a stolice, následuje preventivní rentgen plic, ultrazvukové vyšetření břicha, prsů u žen či varlat u mužů.

„Vyšetření je maximálně komplexní, přesto zabere klientům jen okolo dvou hodin. Veškerá vyšetření na sebe navazují a provádíme je během jedné návštěvy,“ říká MUDr. Chlachula s tím, že závěrečné výsledky má pacient k dispozici během 2 až 3 týdnů.

Zájemci o preventivní onkologické vyšetření v Nemocnici AGEL Nový Jičín se mohou hlásit každý pátek od 7 do 14 hodin na telefonním čísle 725 891 223. Čekací doba na vyšetření je maximálně měsíc a cena vyšetření je 8.000 korun, přičemž zdravotní pojišťovny na něj přispívají až 3.000 korun v rámci svých preventivních programů.

Na podporu onkologické prevence a povědomí o onkologických onemocněních aktuálně Nemocnice AGEL Nový Jičín spustila také kampaň na sociálních sítích, kde pomocí hashtagu #onkoprevence akcentuje tuto tématiku napříč populací.

CHCI

VOUCHER / SE OBJEDNAT / VÍCE INFORMACÍ

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: