Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Gynekologická ambulance Nemocnice AGEL Nový Jičín nabízí nové specializované vyšetření

17.1.2023

Nemocnice AGEL Nový Jičín nově nabízí neinvazivní a nebolestivé vyšetření děložního čípku tzv. expertní kolposkopii. Jedná se o vyšetření optickým vyšetřovacím přístrojem, které má velký význam při včasné diagnostice a léčbě přednádorových stádií děložního čípku.

Pravidelné preventivní gynekologické vyšetření slouží mimo jiné k odhalení přednádorových stavů na děložním čípku. Hlavní screeningovou metodou je onkologická cytologie, tzv. stěr z děložního čípku, který je prováděný v rámci prevence u žen jednou ročně. „Od minulého roku se také všem pacientkám s abnormálním nálezem z onkologické cytologie a také plošně v 35 a 45 letech provádí vyšetření na odhalení přítomnosti HPV virů. Pozitivita tohoto HPV testu anebo abnormální cytologický stěr je často důvodem k dalšímu specializovanému vyšetření, tzv. expertní kolposkopii,“ vysvětluje MUDr. Ondřej Novák, lékař gynekologického oddělení Nemocnice AGEL Nový Jičín.

„Pacientky se nemusí ničeho bát. Jedná se o neinvazivní a nebolestivé vyšetření pomocí mikroskopu – kolposkopu, kdy detailně prohlížíme sliznici děložního čípku, hodnotíme její případné změny, můžeme odebírat vzorky a naplánovat další postup,“ popisuje MUDr. Ondřej Novák.

Toto vysoce specializované vyšetření je nově dostupné v kolposkopické ambulanci Nemocnice AGEL Nový Jičín. Vyšetření provádí certifikovaný lékař, který je držitelem licence kolposkopické expertízy. „Spolu s ambulancí expertního ultrazvukového vyšetření můžeme nyní nabídnout komplexní služby našeho onkologického centra v rámci prevence a diagnostiky zhoubných nádorů u rizikových žen,“ uzavírá MUDr. Ondřej Novák a dodává, že v případě potřeby může pacientku k vyšetření odeslat obvodní gynekolog nebo se lze objednat na tel. 556 773 730.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: