Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Efektivnější léčbu bolestí bederní páteře nabízí novinka Nemocnice AGEL Nový Jičín

22.3.2023

Lidem s bolestmi bederní páteře a kříže nabízí novou naději miniinvazivní léčba v Nemocnici AGEL Nový Jičín. V rámci rozšiřování nabídky léčebných metod nemocnice nově zařadila do portfolia nabízených zákroků i komplexní miniinvazivní léčbu radikulárních syndromů bederní páteře, které patří mezi nejčastější příčiny bolesti v oblasti beder. Nový typ léčby zahrnuje kombinaci speciálních obstřiků s ozónoterapií, která má skvělé výsledky.

„Radikulární neboli kořenové syndromy bederní páteře jsou nejčastěji způsobovány výhřezem rosolovitého jádra poškozené meziobratlové ploténky do páteřního kanálu. Vyhřezlá část ploténky pak tlačí na příslušný nervový kořen, který kanálem probíhá z míchy do dolní končetiny. Projevem jsou pak bolesti bederní páteře prostupující dále do jedné, nebo i obou nohou,“ popisuje primář neurologického oddělení Nemocnice AGEL Nový Jičín MUDr. Vladimír Dobiaš typické projevy radikulárních syndromů.

Mezi standardní postupy léčby kořenových syndromů patří v první fázi omezení zátěže zad a podávání léků tišících bolest. Po částečném zklidnění pak přichází na řadu rehabilitace. Pokud rehabilitace nepomohou, je k dispozici operativní léčba založená na odstranění vyhřezlé části meziobratlové ploténky. Tato varianta může mít rychlý efekt, ale nese s sebou riziko anestezie či zánětlivých komplikací.

Bezpečnější alternativou, kterou nabízí pacientům Nemocnice AGEL Nový Jičín, je miniinvazivní periradikulární terapie a ozónoterapie, které nově poskytuje nemocnice i v efektivní kombinované formě. „Dlouhodobě pacientům nabízíme specializované obstřiky lumbosakrální páteře pod CT navigací, tedy takzvanou periradikulární terapii, kdy se k postiženému nervovému kořeni aplikuje směs anestetika s kortikoidem. Druhou možností je pak aplikace směsi ozónu a kyslíku k nervovému kořeni, tzv. ozónoterapie. A nově pacientům nabízíme i vysoce efektivní kombinovanou léčbu, tedy současné podání ozónu, anestetika a kortikoidu v jednom sezení, což má za následek synergický analgetický a protizánětlivý efekt a tedy vede k menší pravděpodobnosti následné operační léčby,“ vysvětluje MUDr. Dobiaš s tím, že tuto specializovanou léčbu může pacientovi předepsat kterýkoliv ambulantní neurolog, včetně neurologické ambulance Nemocnice AGEL Nový Jičín.

Léčbu pak částečně hradí pacient, protože aplikace ozónu nespadá do možností úhrady z veřejného zdravotního pojištění.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: