Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Velikonoční rekord na transfuzním oddělení Nemocnice AGEL Nový Jičín

11.4.2023

Na transfúzním oddělení Nemocnice AGEL Nový Jičín bylo ve čtvrtek 6. dubna nebývale rušno. Sváteční odběry krve na transfúzním oddělení Nemocnice AGEL Nový Jičín obvykle provází hojná účast, avšak Velikonoční odběr krve lze hodnotit jako mimořádně úspěšný.

Na Zelený čtvrtek se dostavilo celkem 144 dárců, kteří dohromady darovali 70 litrů plazmy a 22,5 litru krve. Kromě obvyklého občerstvení dostali tentokrát dárci navíc pozornost v podobě velikonočního pomlázkového salámu.

V dubnu na dárce transfuzního dále čekají preventivní vyšetření krve a také oblíbené kampaně na podporu dárcovství pořádané ve spolupráci se zdravými městy Kopřivnice a Nový Jičín, v rámci kterých obdrží dárci pozornosti. Novinkou, která se těší velkému zájmu jsou také odpolední odběry plazmy. Transfuzní oddělení mohou dárci navštívit ve čtvrtky od 13:30 do 15:30. Oblíbené jsou rovněž i brzké odběrové hodiny od 5:45 (v pondělí, úterý a čtvrtek).

Transfuzní oddělení Nemocnice AGEL Nový Jičín je komplexní transfuzní farmakologické zařízení, které je nositelem rakouské licence pro odběr lidské plazmy pro zpracování frakcionací na krevní deriváty pro státy Evropské unie. I když se kvalifikuje jako odběrové středisko bez konečného zpracování, počtem odběrů se blíží fakultním transfuzním zařízením.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: