Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Nemocnice AGEL Nový Jičín ve spolupráci s plaveckou školou Laguna NJ nabízí lekce plavání kojenců

18.4.2023

Nejmenší kojenci ve věku od 2 do 6 měsíců mohou absolvovat lekce plavání pod dohledem zkušených lektorů plavecké školy Laguna NJ v prostorách rehabilitačního oddělení Nemocnici AGEL Nový Jičín. Výhodou pohybové aktivity ve vodě je především podpora celkové koordinace, zlepšení kondice s efektivním rozvojem motoriky dětí, posílením svalů a aktivace adaptačních mechanismů.

„Plavání nejmenších miminek probíhá ve vanách a jde samozřejmě spíše o lehkou pohybovou aktivitu, nikoliv o plavání, jak ho známe u dospělých. Smyslem této aktivity je vytváření různorodých podmínek pro pohyb a jeho rozvoj,“ vysvětluje Mgr. Eva Kopecká, vedoucí fyzioterapeut Nemocnice AGEL Nový Jičín s tím, že pohyb u miminek pozitivně ovlivňuje trávicí i kardiovaskulární systém, pobyt ve vodě zlepšuje imunitu, a druhotně dítě také rozvíjí vlastní koordinaci a soustředěnost.

Plavání miminek probíhá na rehabilitačním oddělení Nemocnice AGEL Nový Jičín vždy v pondělky a středy od 15 do 18:30 hodin, přičemž zájemci mohou absolvovat jak jednotlivou lekci, tak i sérii lekcí za zvýhodněných podmínek. Cena za jednu lekci je 350 korun, zvýhodněná cena za 5 lekcí pak 1500 korun nebo za 20 lekcí 2700 korun.

Zájemci o plavání kojenců do půl roku věku se mohou hlásit na telefonu 606 669 646 nebo na e-mailu detiarodice@lagunanj.cz

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: