Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Nejmenším pacientům Nemocnice AGEL Nový Jičín dělá radost veselá výmalba

2.5.2023

Chodbu, hernu, ale i pokoje kojeneckého oddělení novojičínské nemocnice zdobí nová výmalba s tématikou veselých zvířátek a přírodních motivů, které nakreslila Ing. Greta Böhmová ve svém volném čase.

Dětské oddělení prošlo nedávno kompletní rekonstrukcí, kdy po rozsáhlých stavebních úpravách zmizela s novou výmalbou na zdech i původní výzdoba. Díky ochotě nadšenců jako je paní Ing. Greta Böhmová či studenti SOŠ Educa mají nejmenší pacienti vyzdobeny prostory dětského oddělení. „Veselé tváře zvířátek na zdech mají dětem pomoci překonat případné obavy, ale také je pozitivně naladit,“ uvádí primářka dětského oddělení MUDr. Michaela Syrovátková.

Asi žádní rodiče ani děti nejsou nadšení z pobytu v nemocnici, ale zpříjemnit jim jej mohou právě malované motivy na zdech. Zatímco na chodbě najdeme motivy džungle, v herně dominuje podmořský svět. V jednotlivých pokojích pak samostatná zvířátka a na vyšetřovně rozkvetlá louka.

V rámci dřívější rekonstrukce pořídila nemocnice z vlastních prostředků například nový nábytek, telemetrii a pro hospitalizované děti klimatizace na všechny pokoje či další vybavení. Rovněž byly navýšeny kapacity pro péči o děti na kojeneckém oddělení. V novojičínské nemocnici je pro rodiče nespornou výhodou neustálá přítomnost dětských specialistů (dětský alergolog, dětský kardiolog, dětský neurolog, dětský pneumolog, dětský nefrolog, endokrinolog a diabetolog, dále je zde zřízena také dětská obezitologická ambulance), širokého následného komplementu specialistů (nepřetržitý provoz ORL, chirurgie, radiologie, gynekologie a urologie), samozřejmostí je nepřetržitý provoz laboratoří.

„Po realizaci úspěšného projektu výmalby kojeneckého oddělení se naše pozornost přesunuje k prostorám dětské JIP, oddělení starších dětí a ambulantních prostor," řekla na závěr primářka Syrovátková, která věří, že se podaří najít další dobrovolníky se zájmem o výzdobu dětského pavilonu.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: