Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Rakovinu kůže pomáhá odhalit v Nemocnici AGEL Nový Jičín preventivní vyšetření znamének

30.5.2023

Až 450 osob ročně podléhá v ČR melanomu. Melanom patří mezi nejagresivnější kožní nádory a často se maskuje za běžná pigmentová znaménka. I proto v Nemocnici AGEL Nový Jičín zorganizovali mimořádné termíny vyšetření kůže, o které byl ze strany veřejnosti zájem.

V uterý 23. 5. od 13 do 18 hodin byly obě dermatologické ambulance vyhrazeny zájemcům o vyšetření znamének. Letos poprvé se mohli lidé objednat online prostřednictvím webu denmelanomu.cz. A zájem byl velký. Na každého pacienta byl vyhrazen časový úsek. Kromě dotazování pacienta probíhalo  vyšetření pigmentových znamének ručním dermatoskopem. V případě nálezu podezřelého znaménka byl pacient odeslán k jeho odstranění na chirurgickou ambulanci, odkud znaménko dále putuje na histologický rozbor, .V případě pozitivního nálezu je pak stanoven další léčebný postup.

Celkově takto bylo vyšetřeno 38 pacientů, přičemž v pěti případech bylo vysloveno podezření na tzv. dysplastický név a v jednom případě nodulární melanom,“ vysvětluje MUDr. Jana Chlebková, primářka dermatovenerologického oddělení novojičínské nemocnice, a dodává, že akci hodnotí personál velmi kladně s tím, že akci zvažují zopakovat opět na podzim. Spokojení byli i samotní pacienti, přičemž mnozí byli i přes vyšší věk na vyšetření znamének poprvé a velmi si chválili právě dodržování stanovených časů vyšetření.

Dermatovenerologické oddělení je součástí Komplexního onkologického centra Nemocnice AGEL Nový Jičín. Komplexní onkologické centrum Nemocnice AGEL Nový Jičín je jedním ze dvou Komplexních onkologických center v Moravskoslezském kraji a zabývá se prevencí a léčbou všech typů solidních nádorů i léčbou hematoonkologických onemocnění u dospělých. Pacientům je zde poskytována komplexní onkologická péče zahrnující kvalitní diagnostiku i léčbu klasickými chirurgickými přístupy, ale i minimálně invazivními (např. robotická chirurgie systémem DaVinci Xi). Součástí léčebných postupů je rovněž chemoterapie, hormonální léčba, biologická léčba (imunoterapie), zevní radioterapie, brachyterapie a intraoperační radioterapie, paliativní péče, léčba podpůrná a symptomatická, včetně léčby bolesti a dispenzarizace pacienta. V rámci klinických studií je využívána i léčba nově vyvíjenými léky.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: