Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Oceláři podpořili transfuzní oddělení nemocnice AGEL Nový Jičín

30.1.2024

Stejně jako minulý rok, také v letošní sezoně třinečtí Oceláři podporují transfuzní oddělení Nemocnice AGEL v Novém Jičíně. Dárci krve si tak domů odnesli vstupenku do WERK ARENY i podpis nejlepšího kanonýra uplynulé sezony Marko Daňa.

Slovenský reprezentant Marko Daňo navštívil v pondělí brzy ráno transfuzní oddělení Nemocnice AGEL v Novém Jičíně, aby za Oceláře podpořil povědomí o možnosti každého z nás svou krví pomoct zachraňovat lidské životy. 

V rámci pravidelné akce Daruj krev s Oceláři nemocnice už podruhé v letošní sezoně rozdávala dárcům jako poděkování vstupenky na extraligové utkání do WERK ARENY, tentokrát si navíc dárci domů mohli odnést také podpis dvojnásobného extraligového šampiona a olympijského medailisty. 

Darovat krev i díky této akci přišlo více dárců než v jiných dnech. 

„A to je dobře,“ říká Marko Daňo. „Vzhledem k plnému tréninku jsem dnes sám krev darovat nemohl, ale díky návštěvě místního transfuzního oddělení jsem si znovu uvědomil, že naše krev může někomu zachránit život. Využil jsem dnes možnosti zjistit svou krevní skupinu, a protože na základě výsledku můžu být univerzálním dárcem krevní plazmy, hned po sezoně o tom budu přemýšlet,“ říká třinecký útočník.  

Spolu s ním se přímo na oddělení vyfotilo několik třineckých fanoušků, kteří chodí v Novém Jičíně darovat krev pravidelně, radost měl i teprve čtyřletý fanoušek Štěpánek, který si pro podpis třinecké hvězdy i s věnováním přišel v doprovodu svého tatínka. Sám už hraje hokej za novojičínské Ďáblíky a sní o tom, že jednou oblékne také třinecký dres. Spolu se svým tátou přijede do Třince na únorové utkání proti Olomouci.

Nový Jičín se těší velké fanouškovské i hokejové základně, vždyť odsud pochází i celá řada výborných hokejistů, mimo jiné i v Třinci oblíbení bratři Ondřej a Michal Kovařčíkové.

"Velmi děkujeme a vážíme si podpory klubu HC Oceláři Třinec. Krev je potřeba neustále, ať už v akutních případech či při běžných operacích. Každý dárce nám pomáhá k záchraně lidských životů“, říká za novojičínskou nemocnici Xénia Zichalová, vedoucí výroby transfuzního oddělení Nemocnice AGE Nový Jičín a.s.

Svou krev můžete darovat i vy.

Darovat může každý zdravý člověk ve věku 18 až 65 let, jehož hmotnost převyšuje 50 kilogramů. Bezplatné dárcovství krve zahrnuje také lékařské vyšetření, možnost čerpat pracovní volno s náhradou mzdy, získat vitamíny od zdravotní pojišťovny, proplacení cestovného a parkovného, občerstvení a uplatnit si nárok odpočtu ze základu daně z příjmu, a to ve výši 3000 korun za každý absolvovaný odběr. Zúčastnit se můžete také nejrůznějších motivačních akcí, které jsou organizovány v průběhu roku.

K darování je možno se objednat elektronicky na adrese: https://rezervace.nnj.agel.cz/registration?1, nebo telefonicky na čísle 556 773 471.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: