Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

„Průvodce zdravým mateřstvím“ v porodnici Nemocnice AGEL Nový Jičín

15.2.2024

Porodnice Nemocnice AGEL Nový Jičín ve spolupráci s Vzdělávacím a výzkumným institutem AGEL a za finanční podpory Ministerstva zdravotnictví České republiky nabízí budoucím rodičům novou edukační brožuru "Průvodce ženy zdravým mateřstvím".

Komplexní a praktický zdroj informací 

Tato příručka je určena všem nastávajícím maminkám, které se chtějí lépe připravit na období těhotenství, porodu a následné péče o sebe a své novorozené dítě. Brožura je sestavena z nejnovějších odborných poznatků a rad a je rozdělena do několika klíčových kapitol, které pokrývají vše od předtěhotenské přípravy po období šestinedělí. Obsah brožury je strukturován do přehledných oddílů, včetně faktorů ovlivňujících kvalitu životního stylu, fyziologických a psychických změn v těhotenství, sociálních změn, výživy a stravování, tělesné hygieny, doporučení k pohybu a sportu, až po komplexní péči o sebe sama po porodu.

"Naším cílem je poskytnout nastávajícím maminkám ucelený zdroj informací, který jim pomůže nejen zvládnout těhotenství a porod, ale také se o sebe starat v období po porodu,uvedl MUDr. Martin Trhlík, primář gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice AGEL Nový Jičín. "Jsme přesvědčeni, že 'Průvodce ženy zdravým mateřstvím' bude skvělým pomocníkem na cestě k zdravému a šťastnému rodičovství."

Ekologická udržitelnost pro budoucí generace

Brožura "Průvodce ženy zdravým mateřstvím" je dostupná zdarma v porodnici Nemocnice AGEL Nový Jičín. Kromě toho je brožura ke stažení na webových stránkách novojičínské porodnice i ve formě elektronického dokumentu, což zajišťuje její snadnou dostupnost pro všechny zájemkyně. Právě elektronické verze dokumentů jsou stále častějším příspěvkem Nemocnice AGEL Nový Jičín a.s. k udržitelné ochraně životního prostředí, kdy redukce počtu tištěných materiálů přispívá k šetrnějšímu využívání energií, přírodních zdrojů, snížení produkovaných odpadů, emisí. Rodičky, které se rozhodnou pro novojičínskou porodnici tak mají jistotu, že se dostávají do špičkové péče zařízení, které má zájem redukovat svou uhlíkovou stopu s cílem reagovat na výzvy související s klimatickou změnou.

Ministerstvo zdravotnictví České republiky podpořilo vydání této brožury s cílem zvýšit informovanost a podporovat zdraví žen během jednoho z nejvýznamnějších období jejich života. "Věříme, že tato iniciativa přispěje k lepší připravenosti žen na mateřství a pomůže jim vychutnat si toto jedinečné období s co nejmenším stresem,uvedl primář Trhlík, který působí zároveň jako odborný garant nemocnic Skupiny AGEL v oboru porodnictví a gynekologie. Pro další informace o brožuře "Průvodce ženy zdravým mateřstvím" a dalších vzdělávacích programech navštivte webové stránky Nemocnice AGEL Nový Jičín nebo kontaktujte gynekologicko-porodnické oddělení.

Dokument ke stažení zde:

https://nemocnicenovyjicin.agel.cz/pracoviste/oddeleni/gynekologicko-porodnicke/porodnice/nase-sluzby/pred-porodem/ke-stazeni/pruvodce.pdf

 


OBJEDNEJTE SE K PORODU, ZAVOLÁME VÁM:

OBJEDNAT SE


O porodnici Nemocnice AGEL Nový Jičín

O oblibě porodnice v Nemocnici AGEL Nový Jičín mimo jiné svědčí i ověřené recenze na Facebooku, kde naše rodičky osobně udělily v ověřených recenzích nejvyšší hodnocení 5 z 5. Kromě špičkové péče oceňují maminky především klidnou atmosféru, individuální přístup, celodenní bufet zdravých potravin a výběr ze 3 druhů poledního menu. Rády také využívají rehabilitační péče před a po porodu (rodičky i miminka), relaxační vanu, aromaterapii, muzikoterapie a bylinnou napářku, či předporodní kurzy (letos se musely pro velký zájem přidávat termíny).

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: