Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Porodnice v Novém Jičíně má nově k dispozici speciální vyhřívaná lůžka pro novorozence

5.3.2024

V novojičínské porodnici se ročně narodí kolem 600 dětí, z toho 3 % jich přijde na svět předčasně. Novorozenecké oddělení i porodní sál je nově vybaven nejmodernějšími lůžky poporodní péče.

Novorozenecké lůžko Babyroo® TN300 je moderní přístroj disponující řadou sofistikovaných funkcí pro komplexní péči o novorozence při jejich poporodní adaptaci. Základní funkcí lůžka je zahřívání novorozence a udržování jeho tělesné teploty na požadované hodnotě, včetně režimu pozvolného zahřívání či chlazení. Teplotu novorozence snímají dvě čidla, přičemž měřené hodnoty lze ukládat a v čase je průběžně vyhodnocovat. Součástí lůžka je resuscitační přístroj a monitorovací technika, které nám v případě potřeby usnadňují resuscitaci novorozence. Další nespornou výhodou je integrovaná váha, díky které miminko není stresováno zbytečnou manipulací. Nové lůžko je umístěno na resuscitačním boxe, ale lze jej použít od porodního sálu přes neonatologickou jednotku intenzivní péče, neonatologické oddělení až po konečné propuštění.

Další přístroj Babyleo TN 500 je kombinací vyhřívaného lůžka a inkubátoru. Toto lůžko umožňuje péči o obtížně adaptující se, nemocné či lehce nezralé novorozence.

Monitorovací systém inkubátoru nepřetržitě sleduje dech, puls i saturaci krve u novorozence a zároveň mu nepřetržitě zajišťují stabilní teplotu, umí udržet nastavenou vlhkost, nebo například zvolené množství kyslíku, inkubátor je určen k ošetřování novorozenců, včetně nedonošených dětí s nízkou porodní hmotností.

Obě lůžka nahradila již dosluhující techniku. „Naše novorozenecké oddělení i porodní sál je jako jedno z prvních pracovišť vybaveno těmito lůžky. Díky nim je zajištěna nejmodernější poporodní péče dle doporučení ILCOR (Mezinárodní konsensus o kardiopulmonální resuscitaci) a přinášíme kompletní péči o naše novorozence nejen po porodu,“ komentuje primářka dětského a novorozeneckého oddělení MUDr. Michaela Syrovátková z Nemocnice AGEL Nový Jičín. 

Výhodou nových inkubátorů je kromě plejády funkcí také jednoduché ovládání, přehledný digitální panel i přítomnost alarmů, které hlídají všechny důležité parametry. Díky tomu je riziko vzniku vážných zdravotních obtíží u miminka zcela minimální. Součástí lůžka je integrovaná váha, monitor základních životních funkcí. V případě novorozenecké žloutenky je možné na lůžku provádět i fototerapii modrým světlem. Toto lůžko bude umístěno na novorozeneckém oddělení.

Novým vybavením jsou i dvě mobilní lampy Bililux k provádění fototerapie novorozenců. Díky nim lze léčit novorozenecký ikterus (žloutenku) přímo na pokoji a novorozené miminko bude moct být stále se svou matkou. Měření stupně ikteru provádíme pomocí přenosného Bilirubinometru JM 105.

„V nejbližších měsících nás čeká tolik očekávaná rekonstrukce oddělení  šestinedělí a porodních sálů, což jak všichni doufáme, zvýší komfort pro nastávající maminky a jejich miminka, aby se u nás cítily co možná nejlépe,“ dodává primářka MUDr. Michaela Syrovátková.


OBJEDNEJTE SE K PORODU, ZAVOLÁME VÁM:

OBJEDNAT SE


O porodnici Nemocnice AGEL Nový Jičín
O oblibě porodnice v Nemocnici AGEL Nový Jičín mimo jiné svědčí i ověřené recenze na Facebooku, kde naše rodičky osobně udělily v ověřených recenzích nejvyšší hodnocení 5 z 5. Kromě špičkové péče oceňují maminky především klidnou atmosféru, individuální přístup, celodenní bufet zdravých potravin a výběr ze 3 druhů poledního menu. Rády také využívají rehabilitační péče před a po porodu (rodičky i miminka), relaxační vanu, aromaterapii, muzikoterapie a bylinnou napářku, či předporodní kurzy (letos se musely pro velký zájem přidávat termíny).

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: