Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Nemocnice AGEL Nový Jičín má nové Centrum pro léčbu endometriózy. Problémy žen zde léčí tým odborníků i pomocí špičkové robotické chirurgie

11.3.2024

Centrum pro léčbu endometriózy a chronických pánevních bolestí při Porodnicko-gynekologickém oddělení Nemocnice AGEL Nový Jičín se nově řadí mezi několik málo unikátních pracovišť v ČR. Nabízí komplexní diagnostiku a léčbu a chronických bolestí v pánvi u ženy, nejčastěji pak endometriózy, která je nejčastější příčinou těchto obtíží.

Endometrioza – poměrně časté, velmi bolestivé, přesto málo známé onemocnění, které postihuje až 10 % žen v plodném věku a může způsobovat sníženou plodnost až neplodnost. Evropská liga pro léčbu endometriózy udělila novojičínské nemocnici certifikát Centra pro komplexní léčbu endometriozy. „Zásluhu na tomto mimořádném úspěchu mají moji kolegové hned z několika oborů – chirurgie, urologie, radiologie nebo anesteziologie a dalších. Naše nové centrum nabízí pacientkám komplexní diagnostiku endometriózy zahrnující superspecializované vyšetření celé pánve (nikoli jen dělohy a vaječníků) se zaměřením na výskyt tohoto onemocnění včetně specializovaného ultrazvukového vyšetření a v určitých případech i vyšetření dalšími zobrazovacími metodami,“ přibližuje práci nového centra   MUDr. Martin Trhlík, primář gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice AGEL Nový Jičín a odborný garant nemocnic Skupiny AGEL v oboru porodnictví a gynekologie.

 

Endometriozu lze léčit několika způsoby. Konzervativně, neoperačně pomocí léků, rehabilitace, psychoterapie nebo s odborníky na léčbu chronické bolesti. „ Máme ale k dispozici i operační léčbu, kdy využíváme minimálně invazivních metod (tj. z malých jizev na břiše), které zahrnují i možnost špičkové robotické chirurgie, jíž je Nemocnice AGEL Nový Jičín známá. Klademe důraz na maximálně šetrné ošetření endometriózy vaječníků, které nesnižuje jejich funkčnost,“ dodává MUDr. Trhlík.

 

Chirurgickou léčbu zajišťuje špičkový chirurgický tým s mnohaletými zkušenostmi v gynekologické chirurgii a vycházející z rozsáhlých operačních onkogynekologických zkušeností. Odborníci na endometriózu úzce spolupracují se specialisty na reprodukční medicínu a asistovanou reprodukci. Spolupracující kliniky reprodukční medicíny jsou úzce personálně propojeny s gynekologicko-porodnickým oddělením.

 

Objednat se na konzultaci lze i bez žádanky 

Telefonicky na čísle 556 773 730, nebo na e-mailu martin.trhlik@nnj.agel.cz

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: