Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Komplexní onkologické centrum Nemocnice AGEL Nový Jičín podpořilo Český den proti rakovině. Do sbírky přispěli i dárci krve

17.5.2024

Nemocnice AGEL Nový Jičín opět podpořila Český den proti rakovině. Ve dnech od 15. května do 17. května se Komplexní onkologické centrum a zejména Transfúzní oddělení zapojili do sbírky na podporu onkologických pacientů.

Tento týden od středy do pátku se uskutečnil 28. ročník květinové sbírky Ligy proti rakovině Praha. Tematickým zaměřením Českého dne proti rakovině byla prevence rakoviny prsu a screeningové programy. Do této iniciativy se zapojilo 699 pevných distribučních míst a Nemocnice AGEL Nový Jičín byla jedním z nich.

Zakoupením kytičky, která je symbolem sbírky, se přispívalo na pacienty trpící rakovinou. Zájem o sbírku byl v Nemocnici AGEL Nový Jičín obrovský. Kdo neměl u sebe hotovost mohl přispět libovolnou částkou pomocí QR kódu. S prodejem kytiček pomáhaly v nemocnici studentky ze středních zdravotních škol z Nového Jičína a Oder. „Těší nás, že se transfuzní oddělení již třetím rokem zapojilo do sbírky. Jsme onkologické centrum a hodně z nás se s touto nemoci potkává v rodině nebo ve svém okolí. Je důležité si uvědomit, jak moc dokážeme, když spojíme své síly a vyjádříme podporu. Děkujeme, že jste se zapojili a že pomáháte,“ uvedla Xénia Zichalová, vrchní sestra Transfuzního oddělení.

Transfuzní oddělení se do sbírky zapojilo z vlastní iniciativy. Na odběry se přihlásilo celkem 240 dárců, kteří si zde mohli zakoupit kytičku a přispět tak na léčbu onkologicky nemocných pacientů. „Je pěkné podpořit dobrou věc a pomáhat tak vlastně dvakrát. Darováním krve nebo plazmy a penězi za kytičku,“ říká jeden z dárců Transfuzního oddělení Nemocnice AGEL Nový Jičín.

Komplexní onkologické centrum Nemocnice AGEL Nový Jičín a.s. je akreditovaným, špičkovým centrem vysoce specializované onkologické péče pro dospělé, které se zabývá prevencí a léčbou všech typů zhoubných nádorů, včetně hematoonkologických onemocnění. Poskytuje komplexní onkologickou péči zahrnující minimálně invazivní i klasické chirurgické přístupy, chemoterapii, hormonální léčbu, biologickou léčbu, imunoterapii, zevní radioterapii, brachyterapii a intraoperační radioterapii, paliativní péči, léčbu podpůrnou a symptomatickou, včetně léčby bolesti. Součástí péče je i sledování pacienta po léčbě. V rámci klinických studií je využívána také léčba nově vyvíjenými léky.

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská, tisková mluvčí AGEL

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: