Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Mikrobiologie a antibiotika byly tématem vzdělávání klinických farmaceutů v Nemocnici AGEL Nový Jičín

29.5.2024

Možnosti terapie v éře antibiotické rezistence bakterií, či další zajímavá témata diskutovalo bezmála 50 zdravotnických odborníků z České republiky na odborném semináři v Nemocnici AGEL Nový Jičín.

Témata, která byla prezentována na tomto semináři, se týkala z velké části mikrobiologie a antibiotik – problematika infekcí Streptococcus pyogenes, novinky v oblasti TDM antibiotik, zkušenosti klinické farmaceutky s daptomycinem a možnosti terapie infekcí v éře rezistence bakterií. Dále byla představena klinickofarmaceutická péče na oddělení lůžkové rehabilitace a poslední přednáška se týkala intranazální aplikace léčiv.

Úroveň přednášek pozitivně hodnotí klinická farmaceutka Nemocnice AGEL Nový Jičín Mgr. Tereza Vaňková, která akci organizovala a moderovala. Druhé přednáškové odpoledne klinických farmaceutů se zúčastnili nejen kliničtí farmaceuti, ale i specialisté z laboratoří a lékaři různých odborností.

„Děkuji za dnešní vzdělávací odpoledne, přednášky byly velmi přínosné pro mou praxi a mezi účastníky vládla přátelská atmosféra. Občerstvení mi moc chutnalo, těším se na příští rok,“ hodnotí akci účastnice, klinická farmaceutka PharmDr. Jana Tisančinová Ph.D.

Po ukončení přednášek byla na řadě diskuse, která se nesla na vysoké odborné úrovni. Velké poděkování patří mimo jiné i Laboratořím AGEL a.s. a předsedovi představenstva panu RNDr. Tomášovi Guckému Ph.D., který se na seminář přijel osobně podívat. Za akci budou účastníkům uděleny body do kontinuálního vzdělávání u ČLK (lékaři) i ČLnK (farmaceuti).

„Seminář byl další ukázkou bezvadné spolupráce klinického farmaceuta s odborníky z laboratoří. Spolupráci bych chtěla opravdu zdůraznit, protože spolu často komunikujeme a máme pravidelné schůzky. Klinický farmaceut je často pojítkem mezi klinickým oddělením a laboratoří,“ chválí seminář organizátorka Mgr. Tereza Vaňková.

Mezi přednášejícími byli RNDr. Chmelařová, MUDr. Dojčárová (mikrobiologie Laboratoře AGEL), RNDr. Martin Švidrnoch Ph.D. (farmakologie Laboratoře AGEL) a tři klinické farmaceutky – Mgr. Nedopílková (FN Ostrava), Mgr. Russ (Nemocnice AGEL Ostrava Vítkovice) a PharmDr. Petra Halvová Ph.D. (FN Hradec Králové).

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: