Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Radiologický fyzik je mistrem světa na vysokém kole. Ital Paolo Togni z Nemocnice AGEL Nový Jičín dominoval v netradičním závodě

29.7.2024

Paolo Togni pracuje v Nemocnici AGEL Nový Jičín jako radiologický fyzik na oddělení radioterapie. Pochází z Itálie a v České republice žije již patnáct let. Je to vášnivý cyklista a tento rok v rámci mistrovství světa IVCA (International veteran cycle association) Rally v Ostravě vyhrál první místo za jízdu na vysokém kole na vzdálenost jedné míle. Paolo je členem klubu českých velocipedistů v Ostravě-Hrabové.

Paolo Togni pracuje jako radiologický fyzik a zaměřuje se na stanovení optimální dávky záření potřebné pro léčbu rakoviny. Provádí pravidelné kontroly a měření na radioterapeutických přístrojích, aby zajistil, že jsou správně kalibrovány a dodávají přesnou dávku záření. Právě to je klíčové pro bezpečnost pacientů. „Vždy mě fascinovaly moderní technologie a jejich využití v medicíně. V rámci studia na univerzitě mě zaujala nejvíce právě radiologická fyzika,” doplňuje Paolo Togni.

Ve svém volnu má nejraději jízdu na kole, sportování a čas strávený s přáteli. Právě jeho dobří přátelé a vášeň pro cyklistiku ho dovedli až k mistrovskému titulu na vysokém kole (druh velocipédu s velkým předním kolem a mnohem menším zadním) v rámci mistrovství světa – IVCA Rally v Ostravě, kde se zúčastnil hned dvou závodů. Prvním z nich byl Century Race, stomílový závod (160 km), který se jel na cyklostezce podél Ostravice, kde se umístil na druhé příčce. „Obrovskou oporou mi byla především kolegyně z Nemocnice AGEL Nový Jičín Naďa Klečková. Její podpora v rámci Century Race, který trval skoro 7 hodin, byla k nezaplacení,” podělil se o dojmy ze závodu Paolo Togni. Další den se konaly sprinty na oválu, což jsou kratší, ale intenzivní závody dlouhé 1 míli (1,6 km) a právě tento závod na své replice vysokého kola Paolo Tongi vyhrál a stal se mistrem světa na vysokém kole.

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská, tisková mluvčí AGEL

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: