Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Problémy s kojením i uprostřed noci vyřeší nonstop laktační poradna z Nemocnice AGEL Nový Jičín

1.8.2024

„Přežití, zdraví a pohoda.“ Takové je oficiální zaměření letošního Světového týdne kojení, který tradičně připadá na první srpnový týden. Vyhlašuje ho každoročně organizace WABA (World Aliance for Breastfeeding Action), aby upozornila, jak je kojení významnou devízou do života dítěte. Kojení dlouhodobě podporuje také Nemocnice AGEL Nový Jičín, která provozuje vlastní laktační poradnu. Ta je maminkám k dispozici celoročně, a to dokonce 24 hodin denně.

Podle řady odborných výstupů mívají kojené děti lepší fyzický vývoj i imunitu, a v pozdějším věku dosahují lepších výsledků v inteligenčních testech. Kojení také zintenzivňuje vztah mezi matkou a dítětem.

„Naším cílem je, aby co nejvíce narozených dětí v naší porodnici odcházelo domů plně kojených. Na podporu časného rozvoje laktace je na našem novorozeneckém oddělení aplikována metoda tzv. bondingu, kdy je dítě od první chvíle po porodu společně s maminkou, pokud to dovolí jeho nebo matčin zdravotní stav a nekomplikovaná poporodní adaptace. Pod dohledem sestřiček dochází v prvních minutách života dítěte po porodu k prvnímu přisátí k prsu matky, které stimuluje časný rozvoj tvorby mateřského mléka,” vysvětluje Dana Babeľová, staniční sestra novorozeneckého oddělení. Maminkám je i po operativním porodu umožněn co nejčasnější kontakt s narozeným miminkem dle typu podané anestézie.

Nemocnice AGEL Nový Jičín pro podporu kojení zřídila již v roce 2003 laktační poradnu, která poskytuje konzultace a poradenství pro všechny ženy, které se na kojení připravují, anebo již kojí. Po telefonické domluvě jsou laktační poradkyně k dispozici maminkám k osobní konzultaci od 11:00 do 14:30 hodin. Případně mimo uvedené hodiny po dobu 24 hodin lze jakýkoliv vzniklý problém konzultovat také na telefonním čísle 556 773 723. Maminkám radí zkušené sestřičky novorozeneckého oddělení a poradenství je zcela zdarma.

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská, tisková mluvčí AGEL

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: