Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Nemocnice AGEL Nový Jičín zavádí nejmodernější metody v léčbě gynekologických potíží a endometriózy. Pomohla už tisícovce žen

30.9.2024

Gynekologicko-porodnické oddělení Nemocnice AGEL Nový Jičín dokáže pomoci ženám, které mají potíže v reprodukčním věku s gynekologickými problémy včetně početí dítěte, a to díky gynekologicko-porodnickému týmu ve spolupráci s odborníky z IVF center. Tým gynekologů používá k ošetření ložisek endometriózy vysoce šetrné miniinvazní techniky, včetně proudu plazmy, které zachovávají funkčnost vaječníků.

Komplexní přístup při řešení gynekologicko-porodnických obtíží, vede nejen k jejich zmírnění či odstranění, ale může mít také pozitivní dopady na schopnost otěhotnět a porodit. V nemocnici AGEL Nový Jičín nabízí celkové vyšetření a stanovení dalšího odborného postupu ve spolupráci s odborníky na léčbu a umělé oplodnění s cílem pomoci při snaze o úspěšné početí a porod dítěte.

Miniinvazivní zákroky, robotický systém a pokročilá laparoskopie

K léčbě se využívají jak tradiční léčebné postupy, tak nejmodernější technologie jako je například robotický systém DaVinci XI, proud plasmy Plasma-Jet nebo pokročilá laparoskopie. Lékaři a zdravotnický personál se zaměřují na centralizovanou a komplexní péči při léčbě endometriózy i péči o rodičku a dítě v rámci novorozeneckého oddělení. U komplikací jako je endometrióza se jedná o nadregionální pracoviště, které zlepšuje dostupnost vysoce specializované péče nejen v regionu střední a severní Moravy.

 „Aplikujeme nejnovější postupy jako je robotická mini-invazivní chirurgie, která snižuje riziko zdravotních komplikací a zlepšuje kosmetický efekt. Namísto velkých jizev zůstávají na pokožce jen vpichy.  S robotem pracuje specializovaný tým operatérů, který je vyškolen i pro náročné onkogynekologické operace,“ uvedl MUDr. Martin Trhlík, primář gynekologicko-porodnického oddělení. Pacientky tak mají jistotu vysoké odborné úrovně a standardů celého gynekologicko-porodnického oddělení.

Nové šetrné techniky s využitím proudu plasmy

Mezi nové metody patří použití šetrné techniky ošetření endometriozních cyst vaječníku proudem plasmy. „Plasma-Jet technika prakticky nepoškodí vaječníkovou tkáň a nesnižuje množství zachovaných vajíček ve vaječníku,“ dodal primář. Centrum funguje od roku 2007 a ročně ošetří okolo 150 až 200 pacientek. „Neustále pracujeme na rozvoji a růstu kompetencí našeho gynekologicko-porodnického oddělení. Cílem Nemocnice AGEL Nový Jičín je nabídnout pacientkám nadstandartní služby, ale také odborné zázemí a vysoce specializovanou péči,“ zakončil MUDr. Jakub Fejfar, LL.M, předseda představenstva Nemocnice AGEL Nový Jičín.

Kontakt na Centrum pro léčbu endometriózy je 556 773 730.

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská, tisková mluvčí AGEL

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: