Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Nemocnice AGEL Nový Jičín pořídila nové diagnostické přístroje za 80 miliónů korun

14.10.2024

Nemocnice AGEL Nový Jičín úspěšně dokončila modernizaci svého diagnostického vybavení s cílem zlepšit kvalitu a efektivitu péče. Investice ve výši téměř 80 milionů korun zahrnovala instalaci nejmodernějších technologií, přičemž nejzásadnější je pořízení nové magnetické rezonance a počítačové tomografie (CT). Tato modernizace zefektivní vyšetřovací procesy, zkvalitní diagnostiku a výrazně zkrátí čekací doby na vyšetření.

MUDr. Lukáš Chlachula, náměstek ředitele pro léčebnou péči a lékař onkologie Komplexního onkologického centra Nemocnice AGEL Nový Jičín, vysvětlil důvody této modernizace: „Náš výběr byl motivován nutností nahradit zastaralé přístroje, což je přirozený krok vzhledem ke stáří předchozího vybavení. Nové technologie, které jsme nainstalovali, představují špičku současné nabídky a umožní nám zrychlit vyšetřovací proces a zkvalitnit výsledky diagnostiky.“

 „Díky inovacím můžeme rozšířit spektrum poskytované péče a zlepšit reakci na specifické potřeby pacientů,“ uvedl Ing. Adam Gřunděl, MBA, vedoucí oddělení projektů a inovací z Nemocnice AGEL Nový Jičín. Celková investice do projektu dosáhla téměř 80 milionů korun, které pokryly náklady na pořízení a instalaci nových zařízení. „Jsme hrdí na to, že jsme mohli dokončit tuto rekonstrukci bez narušení běžného provozu nemocnice, což nám umožňuje pokračovat v poskytování kvalitní péče našim pacientům,“ doplnil MUDr. Lukáš Chlachula.

Za rok 2023 bylo v nemocnici provedeno 14 000 CT vyšetření a 4 800 vyšetření magnetickou rezonancí. „Celkový objem vyšetření zůstane na stávající úrovni, ale modernizací dojde ke zvýšení efektivity provozu, a především ke zkvalitnění vyšetření. Otevřou se nám nové možnosti pro přesnější a efektivnější diagnostiku, což povede ke kvalitnější zdravotní péči. Modernizace nám umožní zařadit do procesu i inovativní technologie v podobě AI nástrojů. Bavíme se o nástrojích umělé inteligence například pro CT plic nebo MR prostaty,“ dodal Ing. Adam Gřunděl, MBA.

S novým vybavením nemocnice očekává výrazné zkrácení čekacích dob na vyšetření. „Naším cílem je snížit tyto čekací doby a rychleji reagovat na akutní případy,“ dodal MUDr. Lukáš Chlachula. Nemocnice se také chystá integrovat umělou inteligenci do diagnostických procesů, což by mělo zlepšit přesnost a rychlost diagnostiky. „Věříme, že tyto technologické pokroky nám pomohou udržet vysokou úroveň našich služeb a přinést ještě lepší péči pro naše pacienty,“ zakončil MUDr. Chlachula.

 

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská, tisková mluvčí AGEL

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: